Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Jensen hemma efter hjärnskakningen

Ishockey
Toppdelad
Efter den otäcka smällen mot HV71 har Röglebacken Jesper Jensen under söndagen genomgått en läkarundersökning. ”Han har en kraftig hjärnskakning och blir borta i minst två veckor”, säger tränaren Dan Tangnes.
Jensen hemma efter hjärnskakningen
Röglebacken Jesper Jensen bars av isen efter sin skada.BILD: Andreas Hillergren Foto:

Det var i den första perioden mot HV71 som Jesper Jensen tacklades och föll med huvudet och axeln in i sargen. I går meddelade först Rögleledningen att han skulle stanna på sjukhuset över natten, men 21-åringen fick till slut åka med spelarbussen hem till Ängelholm.

– Både vi och HV:s läkare tyckte att Jesper skulle stanna på sjukhuset över natten, men han fick åka hem i elfte timmen. Vi var på sjukhuset för att hämta Gath (Mikael, assisterande tränare) och då ville jourhavande läkare att Jesper skulle åka med hem, säger Rögletränaren Dan Tangnes till Sporten på söndagsförmiddagen.

Annons:

Tangnes meddelar att Jensen ”mår okej” efter omständigheterna och nu är i behov av vila.

– Han hade sovit lite dåligt i natt och kommer att vara hemma för sig själv i några dagar framöver. Vi kommer att skärma av honom från omgivningen. Vid en hjärnskakning är det viktigt att få så lite intryck som möjligt och vila skallen, säger Tangnes.

Hjärnskakningen var Jensens tredje i karriären. Året innan han kom till Rögle råkade han ut för en allvarlig huvudskada som orsakade en blödning och tvingade honom att ligga på sjukhus i fem dagar.

Efter smällen i går kommer Jensen att bli borta från spel i minst två veckor. Risken är att dock han tvingas vila betydligt längre än så.

– Han har en kraftig hjärnskakning och nu kommer våra läkare att följa upp och ta över vården. Jag själv har inte pratat med honom än, utan jag ville att han skulle sova så länge som möjligt, säger Tangnes.

Efter tacklingen avbröts den första perioden tillfälligt. Jensen blev omhändertagen av läkare på isen innan han rullades ut på bår med nackkrage.

– Vi var oroliga att det var mycket värre när han låg medvetslös på isen i går. Vi är glada över att han efter omständigheterna mår väl, säger Tangnes.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Relaterat
Jensen till sjukhus när Rögle föll

Jensen till sjukhus när Rögle föll

Jensen stannar på sjukhus över natten

Jensen stannar på sjukhus över natten

"Nu har jag ingen press på mig"

"Nu har jag ingen press på mig"

Nu börjar ni passa i elitseriekostymen, Rögle

Nu börjar ni passa i elitseriekostymen, Rögle

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post