Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

BoIS vill behålla Vazgec

Fotboll
Toppdelad
Mycket lutar åt att Ivo Vazgec vaktar Landskronas mål även nästa år. "BoIS har sagt att de vill behålla mig och jag kan absolut tänka mig att stanna", säger Ivo själv.
BoIS vill behålla Vazgec
Ivo Vazgec kastar sig gärna vidare i Landskronas mål – och BoIS har gjort klart att man vill behålla sin förstemålvakt.BILD: Johan Persson HD/NST

Tränarfrågan är löst och den här veckan hoppas klubbchefen Mats Aronsson kunna förlänga kontrakten med Fredrik Karlsson och Fredrik Svanbäck. Samtidigt har BoIS-ledningen bestämt sig för att satsa vidare på Ivo Vazgec som förstemålvakt.

– Ja, vi har sagt till Ivo att vi vill behålla honom, men det hänger ju också på vad han själv vill, kommenterar Mats. Annars får vi se oss om efter andra alternativ.

Annons:

Ivo gör ingen hemlighet av att han gärna testar utlandsspel igen, men han kan också tänka sig att stanna i BoIS och väntar egentligen bara på att nya förhandlingar ska komma igång.

– Jag har varit här i 1,5 år och jag trivs väldigt bra. Så varför inte, svarar Ivo när vi frågar om en eventuell fortsättning i Landskrona.

När det gäller andremålvakten Niklas Uddenäs, som gjort stora framsteg under året men också sitter på ett utgående kontrakt, har inte BoIS tagit något beslut. Samtidigt erkänner Mats Aronsson att det finns andra intressanta målvakter och även om han inte vill kommentera några namn finns helt säkert Otto Martler med på den listan.

– Vi har koll på att hans kontrakt med Lund går ut. Men vi har ju även egna talanger som det kan vara läge att flytta upp, som Amr Kaddoura till exempel.

Alexander Zaims och Patrik Åströms framtid i Landskrona är också osäker, där vill BoIS-ledningen fundera vidare. Däremot har den unge anfallaren Linus R Olsson, som var med i 24 matcher i år, fått beskedet att han inte får stanna. BoIS väljer i stället att satsa på Alexander Tkacz.

– Ja, det stämmer. Hans kontrakt går ut men vi har sagt att vi vill förlänga med honom och det ska förhoppningsvis lösa sig, säger Mats Aronsson.

Alexander Tkacz flyttades upp i A-truppen under hösten och den Wormofostrade 19-åringen hann med sex matcher i superettan, varav den mot Degerfors (0–0 hemma i Landskrona) var från start.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post