Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Sverige fick 0—0 mot världsmästarna

Fotboll
Toppdelad

Oavgjort, 0—0 mot världsmästaren Japan på lördagen.

Fotbollslandslaget kan vara på väg mot gruppseger i OS, vilket dock inte behöver vara bästa scenariot.

En andraplats kan nämligen ge enklare kvartsfinalsmotstånd.

Två raka förluster, dels i VM förra året, dels i OS-genrepet i Göteborg nyligen. Då var 0—0 i alla fall en halv revansch för fotbollsdamerna. Det gör också att man kan börja planera för en kvartsfinal och ett högst intrikat val. Förutsättningarna är följande:

Sverige ställs mot Kanada på tisdag. Seger — och beroende på Japans resultat mot Sydafrika — gör att man kan ta hem gruppsegern. Problemet är dock att då väntar troligtvis Frankrike.

Annons:

Slutar man däremot tvåa i gruppen får man troligtvis möta Storbritannien.

— Jag tror heller inte att det är en nackdel att komma tvåa. Frankrike är ett svinbra lag och jag känner de flesta. Spontant skulle jag inte vilja möta dem i kvartsfinal, säger Lotta Schelin, till vardags proffs i Lyon.

— Jag skulle nog säga Frankrike för att de förlorade mot oss i VM och är sugna på att slå oss nu, säger Caroline Seger om vilket lag som är en störst utmaning.

— Vi kommer ju att vilja gå ut och vinna mot Kanada så vi får se vad det gäller, säger Schelin.

Lördagens match var också ett stort framsteg för landslaget jämfört med tidigare möten mot Japan. Det var en halvlek — den första — när man spelade jämnt och den andra när man stod upp mot en intensiv japansk press.

Från början var det ett sömnpiller och inte bara för den tidiga matchstarten, 12 lokal tid. Sverige utan Nilla Fischer på mittfältet (avstod på grund av lårproblem) hade få chanser, det gällde dock även Japan. Scenförändringen blev dock total i andra halvlek. Japan kom att dominera matchbilden i början.

Annica Svensson som gick in på högerbacken för Lina Nilsson fick en tuff eftermiddag när japanskorna radade upp instick. Sveriges bästa chans i matchen kom i 70:e minuten. Lotta Schelin fick med sig bollen, skottet strax utanför straffområdet gav dock inte resultat.

— Det var ett rättvist resultat. Sett till det stora hela är jag nöjd, sedan kan vi ännu bättre, säger Dennerby.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Fler artiklar från OS
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post