Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Lidberg får brottas om bronset

Brottning
Toppdelad

Brottaren Jimmy Lidberg vann sin återkvalmatch i 96-kilosklassen i OS mot Sjalva Gadabadze, Azerbajdzjan med 2—1. Segern innebär att Lidberg får möta vitryssen Tsimafei Dzeinitjenka i en match om bronset.

Lidberg vann den första perioden men misslyckades att rulla azern i den andra perioden. I den tredje perioden lyckades Lidberg trycka ut azern från mattans röda område och ta den vinstgivande poängen.

Svensken får därmed en liten revansch för den snöpliga förlusten i kvartsfinalen mot ryssen Rustam Totrov. Ryssen fick en poäng på en parad i den första ronden. När Lidberg sen fick parterröverläge i andra ronden fick ryssen en poäng även där eftersom svensken bedömdes ha gjort ett fel. Svenska ledningen utmanade domslutet men utan framgång.

Annons:

Jimmy Lidberg var behärskad efter förlusten i kvartsfinalen. Frustrationen syntes i alla fall inte utanpå honom.

— Först och främst, sade han, måste jag säga att jag inte lyckades med min taktik. Eftersom han är den bäste parterrbrottaren så visste jag att jag borde lyckats bättre stående.

Den svenske brottaren konstaterar också frankt att Ryssland är en mäktig brottningsnation.

— Det är klart man börjar spekulera i att det finns folk har fingrarna med i spelet. Å andra sidan får man domsluten med sig ibland också.

Domarna ansåg att Jimmys koppling gick för långsamt. Kopplingen ska ske i en rörelse, men Lidberg ansågs stanna upp.

— Jag var förbannad på mattdomaren och frågade vad han höll på med och jag satt så nära att det var solklart, säger Benni Ljungbäck, svensk förbundskapten.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Relaterat
Brons till Jimmy Lidberg

Brons till Jimmy Lidberg

Lidberg förlorade kvartsfinalen

Lidberg förlorade kvartsfinalen

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Fler artiklar från OS
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post