Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är Beach Boys svenska släktingar

Nu är det kartlagt. Den amerikanska popgruppen The Beach Boys har svenska nu levande släktingar. De flesta bor i Småland - förstås. Det är ju där som Beach Boys har sina svenska rötter.

Fyra generationer Beach Boys-släktingar: Sara Holgersson (född 1989), Lena Holgersson (1966), Veine Nilsson (1937) och Gerda Nilsson (1916).Bild: Barbro Hallin
Sakta närmar vi oss Folkets hus i Ruda i Småland.
Det ska bli en historisk dag.
Att medlemmarna i The Beach Boys är deras släktingar har de inte haft en aning om. Men nu får de veta – och det är precis rätt dag.
Solen skiner, luften är klar och Gerda Nilsson firar sin 85-årsdag med ett 30-tal nära släktingar. Fyra generationer har samlats.
Vi bjuds på kaffe, smörgåstårta och god stämning.
Den ende som saknas är väl egentligen bara Brian Wilson själv.
Gerda Nilsson är den äldsta nu levande svenska släktingen till Beach Boys. Hon är barnbarn till Johan Alfred Grön, vars bror Adolf Fredrik Stål är anfader till de kända Beach Boys-medlemmarna Brian, Dennis och Carl Wilson samt Mike Love.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen