Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

NP Nilsson till Ängelholm

NP Nilssons Trävaru AB har långt framskridna planer på att etablera sig i Ängelholm. Företaget har nyligen köpt en drygt 20 000 kvadratmeter stor tomt i närheten av ICA Maxi (Brännbornshuset).

NP Nilssons butik i Munka-Ljungby ska preliminärt finnas kvar.Bild: Christian Törnqvist
NP Nilssons är i dag verksamt på fem orter, Båstad, Grevie, Laholm, Förslöv och Munka Ljungby.

Den inköpta tomten i Ängelholm ligger i anslutning till Örtenholms nedlagda trädgårdsmästeri.

— Genom tomtköpet skaffar vi oss möjligheter att expandera. Tomtens läge är intressant, eftersom den ligger nära köpcentret, säger Gunder Jönsson, som är vd för NP Nilssons.
NP Nilssons är ett anrikt företag. Det har levererat byggmaterial på Bjärehalvön sedan 1907. Bolaget har sitt säte i Båstad. Så sent som i mars i år påbörjades en utbyggnaden av butiken där.

Nu kastar företaget sin blickar mot Ängelholm.

— Vi är intresserade av att etablera oss även i Ängelholm, men det lär ta sin tid innan vi kan börja bygga. Jag utgår ifrån att det krävs en planändring, så gissningsvis tar det nog ett par år innan en anläggning står klar, tror Gunder Jönsson.
NP Nilsson driver redan en butik utanför Ängelholm, i Munka Ljungby.

Men där är utbyggnadsmöjligheterna begränsade.

— Fastigheten ligger inklämd i en gaturkorsning, konstaterar Jönsson.

En etablering i Ängelholm behöver inte betyda att verksamheten i Munka Ljungby läggs ned. Det är företagets vd noga med att betona.

— Vår affärsidé är att finnas nära kunderna. Det är därför vi har ett flertal butiker på Bjäre. Det kanske inte är så lyckat ur företagsekonomisk synpunkt, men vi har valt det konceptet. Det är möjligt att vi förändrar verksamheten i Munka Ljungby litet grann när vi bygger nytt i Ängelholm. Men jag tror inte att det blir nödvändigt att lägga ned i Munka, säger Jönsson.
Gå till toppen