Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Då var hockeyn stor i Skånes Fagerhult

SKÅNES FAGERHULT. 1960 gjorde 13-åringen Jan Svensson debut i Skånes Fagerhults IF:s seniorlag i ishockey. Idag 43 år senare minns han en tuff tackling och en ärorik epok i Skånes Fagerhults idrottshistoria. Vi börjar med den tuffa tacklingen.

— Ja, jag minns inte hur matchen slutade, men jag minns att de fick bära ut mig sedan jag åkt upp i sargen, berättar Jan Svensson angående sin debut på borta-is i Tyringe.

— Men vi hade en tuff kille som kallades "Silla-Göte" (Göte Palmelid). Han åkte fram till backen och sa ifrån, och jag kom in på isen igen.

Att Jan Svensson fick göra en mycket tidig debut berodde på att han alltid åkte med seniorerna på deras bortamatcher och att det just vid detta tillfälle saknades folk. Men han måste också ha haft kvalitéer som spelare. Några år senare var han nämligen med i teve-pucken.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen