Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Biljettkiosk vid Ales stenar var svartbygge

Riksantikvarieämbetet började på tisdagen ta entréavgift och reglera besökstiderna vid Ales stenar för att få kontroll på slitaget vid det populära skånska turistmålet. Men den biljettkiosk man satt upp för ändamålet saknar bygglov, skriver Ystads Allehanda.

En ansökan om tillfälligt bygglov för juli och augusti har lämnats in, men protokollet från sammanträdet där ärendet behandlades har ännu inte justerats. Dessutom fick, ämbetet avslag på sin ansökan. Miljö- och byggnadsnämnden i Ystad tycker att kiosken skulle störa miljön för mycket.

? Det är lite fräckt att ta för givet att man bara kan bygga utan tillstånd. Speciellt när det gäller en myndighet som givetvis vet vad som gäller, säger David Gillanders, planchef på Ystads kommun till tidningen.

Sune Lindkvist, enhetschef på Riksantikvarieämbetet säger till tidningen att man tänker låta kiosken stå kvar åtminstone ett par dagar. Under tiden ska man samtala med miljö- och byggnadsnämnden i Ystad för att försöka lösa frågan.
Gå till toppen