Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Erla gillar tuffa utmaningar

Att Djurgården/Älvsjö, som ikväll möter Stattena på Olympiafältet, är allsvenskans målfarligaste lag är inte konstigt. Klubben har Victoria Svensson, en av två anfallsspelare i A-landslaget samt Ulrika Björn och Elin Flyborg som bildade anfall i senaste U 21-landskampen mot Grekland.

— Det ska bli väldigt kul att möta Djurgården/Älvsjö. De spelar härlig fotboll och vi har visat att vi kan spela bra mot topplagen även om det inte blivit några poäng, säger Stattenas mittfältare Erla Arnadottir.

Hon har precis som flera andra spelare i laget allt mer vuxit in i allsvenskan.

— Vi lär oss hela tiden nya saker. Även om det var tufft att förlora flera matcher på rad så kändes det att vi gick framåt. Man måste hela tiden göra sitt bästa för att utvecklas, menar hon.

Ikväll blir det naturligtvis tufft henne och övriga i Stattena.

När lagen möttes i våras blev det 5—0 till Djurgården/Älvsjö.

— Det var vår första match mot de tre främsta klubbarna. Vi kunde inte stå emot deras spel helt enkelt. Nu hoppas jag vi har lärt oss en hel del och kan ge dem en tuffare match, säger Erla.

Förutom de tre nämnda har man bland annat mittbacken Jane Törnqvist och offensive mittfältaren Linda Fagerström, som båda var med i startuppställningen mot Finland i lördags.

— Deras offensiva spel är mycket bra. Vår chans är att sätta press på deras försvar. Gör vi första målet i matchen kan det bli spännande, tror Erla.

Förra sommaren spelade hon fotboll Island.

Där är inte kvaliteten alls lika hög som här.

— Jag har faktiskt spelat landskamper för två olika nationer. För några år sedan spelade jag i det svenska U 17-landslaget och när jag var på Island spelade jag en träningsmatch med det isländska U 21-landslaget, säger Erla, som är född i Sverige av isländska föräldrar.

Hon är en av spelarna i Stattena som vågar göra något med bollen.

Att Erla gillar att ha bollen syns.

— Det går betydligt snabbare i allsvenskan. Därför är jag lite överraskad att mina dribblingar och finter går hem i så här höga sammanhang, säger hon och skrattar.

Natalia Folbrycht, som Stattena lånat av Malmö, gör årets sista match i Stattena. Efter kampen återvänder hon till MFF för att förstärka truppen inför deras spel i Champions League.

I helgen fick tjejerna i Stattena fritt från träning - alla utom målvakten Maria Edman som för första gången blixtinkallades som reservmålvakt i U 21-landslaget.

— Det fanns sju spelare med A-landslagsmeriter så det var oerhört nyttigt att träna med dem även om jag inte fick spela, säger Maria.

Stattenas tränare Jyri Backman har tagit följande lag:

Maria Edman - Petra Nilsson, Malin Falkman, Maria Larsson, Cecilia Svensson - Erla Arnadottir, Caroline Seger, Therese Andersson, Karin Palm - Anna Nilsson, Frida Lundh.

Avbytare: Maria Cederholm, Natalia Folbrycht, Sandra Lännerberg, Tove Wallin, Emmely Möller.

— Det ska bli kul. Vi har allt att vinna i den här matchen, säger Jyri förväntansfullt.
Erla Arnadottir
Gå till toppen