Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anki Nilsson 50 år

Sångerskan Anki Nilsson, 50 år den 26 oktober, trivs egentligen lika bra på turné som hemma i Landskrona. På senare år har hon breddat sig och kan nu också kalla sig allsångsledare. — Det är ett kul komplement till annat som jag gör. Jag har aldrig velat begränsa mig som sångerska.

Sångerskan Anki Nilsson fyller 50 år söndagen den 26 oktober.Bild: BRITT-MARI OLSSON
Det är tur att det finns piano med lurar. För nattmänniskan Anki Nilsson finns det nämligen inget bättre sätt att varva ner mellan jobben, än vid pianot sena kvällar.

— Det är meditation för mig. Har jag väl kommit igång så glömmer jag tiden.

Men många framträdanden om året blir det en hel del resor för Landskronasångerskan som i dagarna fyller 50. Men även om Anki Nilsson gillar turnélivet trivs hon nog ändå allra bäst på hemmaplan där hon på senare år etablerat sig som allsångsledare.

— Det var min man Rolf som kom med förslaget att Slottsparken skulle vara lämpligt ställe att ha allsång på. Jag pratade med kommunalrådet Gösta Nilsson som tände på idén, och i sommar var det sjätte säsongen i rad.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen