Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Gerhard Hoberstorfer 40 år

När tidningen "Elle" nyligen rangordnade Sveriges sexigaste män av 33 utvalda hamnade han på 26:e plats.

- Att överhuvudtaget komma med på en sådant lista när man ska till att fylla 40 är väl inte så pjåkigt. Jag gick omedelbart och tryckte upp en t-shirt med texten "Number 26", meddelar den blivande 40-åringen.

För några år sedan, när han också fanns med på listan men med en högre placering, tyckte han det enbart var löjligt.

- Men nu börjar man komma i den åldern att man faktiskt uppskattar sådana där små vinkar, det måste jag erkänna, skrattar Gerhard Hoberstorfer.

Vi har sett honom som Benno i "Nya tider" och den slemme Totte Bengtsson på Rederiet-båten "Freja". Eller som den vackre vännen Paul i "Fru Marianne". Det är bland annat genom dessa rollfigurer som tv-tittarna lärt känna honom. Teaterpubliken i Stockholm har dock haft betydligt fler och mera varierade tillfällen att se Gerhard Hoberstorfer i aktion under det dryga decennium som han flitigt beträtt framförallt Dramatens och Stadsteaterns tiljor.

Just nu är det Stadsteaterns Klara-scen som gäller, där intensiva repetitioner pågår inför premiären den 4 december på Dostojevskis "Idioten".

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen