Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

De blev Årets företagare

Näringslivet på Ven uppmärksammas när hedersbetygelsen Årets företagare i Landskrona delas ut för 16:e gången.

PRISAT PAR. Henric Molin och Anja Engdahl Molin från Backafallsbyn på Ven har utsetts till Årets företagare i Landskrona.Bild: SVEN-ERIK SVENSSON
Anja Engdahl Molin och Henric Molin, paret bakom hotell- och konferensanläggningen Hven Backafallsbyn AB på Ven, har utsetts till Årets företagare i Landskrona.

"De tilldelas utmärkelsen för sina insatser att marknadsföra Ven som turistmål och därmed ge Landskrona värdefull PR i profileringen av kommunen", motiverar Företagarna i Landskrona sitt val efter förslag från Näringsliv i Skåne AB.

— Vi vill på det här sättet lyfta fram människorna bakom företaget, sade Ronny Ahrling, ordförande i Företagarna i Landskronas och tillika styrelseledamot i Företagarna Skåne, i samband med den officiella utnämningen på Hotell Öresund på onsdagen. Vi vill stimulera dem att göra ännu bättre affärer för att skapa tillväxt, vilket i sin tur leder till ökat välstånd.

— Vi känner oss mycket hedrade och vill passa på att tacka vår styrelse och dess ordförande Allan Karlsson, kommunen och våra medarbetare, svarade Anja Engdahl Molin.

Hon tyckte det var extra roligt att få utmärkelsen eftersom det vara hennes pappa, Bertil Engdahl, som fick den när den första gången delades ut i Landskrona 1985.

Bland gratulanterna fanns representanter från kommunen, Näringsliv Landskrona, företagets revisor, bankkontakt, far och syster. Diplom, blommor och diverse presenter överlämnades.

— Jätteroligt och stimulerande med en sådan här erkänsla för vårt arbete, kommenterade paret Engdahl Molin samstämmigt hedersbetygelsen.

Dehar varit med i bilden kring Backafallsbyn sedan starten 1985 och tog själva över ansvaret för driften 1999.

— Då var det tre anställda, nu är det 15, berättade Henric Molin. Då fanns det plats för cirka 120 gäster men efter den utbyggnad som blir klar i april finns det plats för 360.

Under samma tidsperiod har företagets omsättning stigit från 3,2 miljoner kronor till tio miljoner i år. Cirka 10 000 gäster räknas in under ett år.

Konceptet för verksamheten, förutom att se till att gästerna trivs, är att erbjuda ett utbud som stimulerar även andra delar av näringslivet på Ven.

— Paketlösningar med färjebokning, cykeluthyrning, besök på Tycho Brahe-anläggningen, fisketurer och besök på andra krogar och restauranger än vår egen, förklarade Anja Mohlin.

Henric Molins egentillverkade whisky och urval ur hans whiskysamling, en av de största i Europa enligt egen utsago, är annat som erbjuds Backafallsbyns gäster. Därtill kommer servering av Hvenpasta med lokalt odlad durumvete som bas.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen