Nöje

Love affair

Jag trodde inte att jag skulle gå på det en gång till. Den här gången skulle hon inte få kollra bort mig med sina viskningar, Lasse Halapi-mjuka arr och vinterkänslor.
Sophie Zelmani släpper sin femte skiva. Och det är fortfarande samma skiva. Okej, nyanserna har skiftat. Det var lite dystrare på "Precious burden", lite mer fart på debuten, något gladare på "Sing and dance", men nä: inte mycket har hänt.

Med en skeptisk min lyssnar jag på öppningslåten med den mycket zelmaniska titeln "September tears". Det dröjer till andra versen. Då sjunger hon "people might say they don't pray, but still they hope" medan Per "Texas" Johansson fyller på med sin saxofon. Och det är kört igen. Det är ingen idé att kämpa emot.
"Love affair" är lika vacker som någon Zelmani-skiva. "Keep it to yourself", prydd med en stillsam manskör, är lika bitterljuv som någon av hennes bästa låtar. Och i låten efter viskar Sophie Zelmani sitt credo, raden som ringar in all hennes musik - och våra känslor för den: "Maybe hurting is as grand as loving".

Sophie Zelmani: Love affair, betyg: 4

Singer/songwriter

(Sony)
Gå till toppen