Annons

Annons

Nyheter

Grönsakerna som håller oss friska

Tomater, morötter, lök, vitlök, alla typer av kål. Äpplen, jordgubbar hallon och svarta vinbär. Inte bara gott utan också väldigt, väldigt nyttigt. De senaste åren har kostexperter och forskare pratat mycket om antioxidanter. Ämnen som oskadliggör fria radikaler i kroppen. Och fria radikaler bör oskadliggöras, de kan nämligen ge upphov till cancer. Viktiga antioxidanter är C-vitamin, E-vitamin, flavonoider och karotenider. Här är några bra källor:

Annons

Innehåller rikligt med betakaroten som visat sig skydda mot lungcancer. Kroppen tar upp det lättare om morötterna är finfördelade och har hettats upp. Det är fem gånger nyttigare att till exempel äta kokt, puréad morot än att tugga på hela, råa. Men det behövs lite fett för att vi ska kunna tillgodogöra oss alla nyttigheterna.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy