Annons

Annons

Annons

Nyheter

Grönsakerna som håller oss friska

Tomater, morötter, lök, vitlök, alla typer av kål. Äpplen, jordgubbar hallon och svarta vinbär. Inte bara gott utan också väldigt, väldigt nyttigt. De senaste åren har kostexperter och forskare pratat mycket om antioxidanter. Ämnen som oskadliggör fria radikaler i kroppen. Och fria radikaler bör oskadliggöras, de kan nämligen ge upphov till cancer. Viktiga antioxidanter är C-vitamin, E-vitamin, flavonoider och karotenider. Här är några bra källor:

Annons

Innehåller rikligt med betakaroten som visat sig skydda mot lungcancer. Kroppen tar upp det lättare om morötterna är finfördelade och har hettats upp. Det är fem gånger nyttigare att till exempel äta kokt, puréad morot än att tugga på hela, råa. Men det behövs lite fett för att vi ska kunna tillgodogöra oss alla nyttigheterna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan