Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Matondo får ny chans i BoIS

Den kanadensiske U-landslagsmannen ska testas under sex månader i Landskronas U-lag.

Fotboll. Vi berättade om affären redan i söndagens tidning och nu är allt klart: Den Kongofödde kanadensaren Sita-Taty Matondo kommer tillbaka till Landskrona för att ingå i BoIS U-trupp under det närmaste halvåret.

— Matondo har visat en positiv utvecklingskurva sedan han var här och testade och vi vill ge honom en ny chans att visa upp sig, mer på allvar, kommenterar sportchefen Issa Manglind.

Sita-Taty Matondo besökte BoIS under en decembervecka 2002 och spelade bland annat en internmatch i Laröd. Då räckte han inte riktigt till och det var framförallt fysiken som brast.

— Han var lite väl tunn, minns tränaren Jan Jönsson. Men nu har vi fått positiva rapporter och när han får börja i U-truppen känns det som om vi är rätt på det.
Den nye BoIS-aren fyllde 19 i december och de senaste sex åren har han varit bosatt i Montreal. Under 2003 spelade Matondo som proffs i Montreal Impact och under sin första säsong i kanadensiska A-League gjorde han fyra mål på 20 matcher. Sita-Taty har dessutom spelat både OS-kval och VM-slutspel med Kanadas U-landslag, där han ofta härjat på mittfältet tillsammans med HIF:s nyförvärv Atiba Hutchinson.

— Matondo är en snabb och teknisk spelare, som kan användas både i anfallet och som yttermittfätare, beskriver Issa Manglind. Jag tycker att hans meriter talar för sig själva, det här är en verkligt intressant framtidsman, precis som Robin Wikman som också är ny i vår U-trupp.
Sita-Taty Matondo kommer till Landskrona i slutet av den här veckan och om han inte hinner hit i tid till U-lagets match mot Bröndby på torsdag lär det bli debut mot MFF nästa vecka.
INGEN BJÄSSE. Sita-Taty Matondo vägde alldeles för lätt när han testspelade med BoIS i december 2002. Men kanadensaren har utvecklats åt rätt håll och nu ska han ingå i BoIS U-trupp under sex månader framåt.

Arkivfoto: ANDERS MALMBERG
Gå till toppen