Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Staffan Olsson 40 år

Han ska börja spela golf i sommar. Det kan tas som ett tecken på 40-årskris. Något som Staffan Olsson annars säger sig vara befriad från. "Den gamle", som han kallas av kamraterna i handbollslandslaget, funderar mer över vad han ska bli när han blir stor.

AVSLAPPNAD STIL. Handbollsspelaren Staffan Olsson fyller 40 år den 26 mars. Foto: PRESSENS BILD
Möjligen hänger det ihop med att 40-årsdagen är runt hörnet. Men tankarna uppfylls alltmer av:

- ... vad jag ska bli när jag blir stor. Fast huvudsysselsättningen nu i vår är i alla fall att spela handboll med Hammarby.

Alla nagelbitande Bajen-fans kan därmed dra en lättnadens suck inför vårens slutspel och kval. Elitseriens mest effektiva spelare har ännu inte gjort sitt sista mål. Däremot är det mera tveksamt om det blir någon mer kanonad från den hårdskjutande Staffan Olsson iförd blågul dress.

I denne likaså hårfagre landslagsinstitutions välfyllda prisskåp finns bland annat två VM-guld, ett VM-silver, fyra EM-guld och tre OS-silver. Men inget OS-guld. Det skulle landslagscoachen Bengt "Bengan" Johanssons legendariska boys gemensamt greja i Aten i sommar. Dessvärre tog en missad kvalgräns på EM i Slovenien tidigare i vintras död på den föresatsen. Något som han, som före EM gjort 350 landskamper och 835 mål, haft svårt att smälta.

- Det hade varit fantastiskt att få avsluta handbollskarriären med ett sista OS och kanske ta det där förbenade guldet som vi äldre snuvats på tre gånger.

- Men livet tar ju inte slut med handbollen. Det kommer att hända mycket roligt framöver, tillägger i betydligt gladare ton han som av outgrundlig anledning landslagskollegorna begåvat med smeknamnet "Den gamle".

En trevlig händelse att se fram emot är aktuell redan i början på juni. Då ska Staffan Olsson - som utvald bland tio stockholmska elitidrottare - föra OS-fackla genom Stockholm på dess jorden-runt-färd till Aten.

- Får man säga att det känns som en ära? Det ska i alla fall helt klart bli kul, meddelar den stolte blivande fackelföraren.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen