Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dejan Pavlovic till BoIS

Tungt skadedrabbade BoIS har i helgen fått klart med två offensiva spelare: Dejan Pavlovic uppvaktades i onsdags av BoIS och tränade för första gången med randigt under skärtorsdagen. Robert Drwiega, som varit utlånad till Bunkeflo, har plockats hem och är precis som Dejan spelklar till matchen mot Örebro i den tredje omgången.

Dejan Pavlovic lämnade i höstas Bryne i Norge och jagade länge en allsvensk förening. Då inget erbjudande kom skrev han på för Högaborg, men en klausul gav honom rätt att omedelbart lämna HBK vid ett allsvenskt erbjudande.

- Vi har tre offensiva spelare skadade och måste bredda truppen, konstaterar BoIS assisterande tränare Roar Hansen. Vårt problem blev akut sedan Matthias Eklunds skada var värre än vi först befarade.

Dejans kontrakt med BoIS löper i två månader, det vill säga till EM-uppehållet.

- Det här är en bra lösning. Jag vill spela allsvensk fotboll och jag vill bo i Helsingborg, påpekar Dejan.

Den tunge och svårstoppade murbräckan är fostrad i HIF (det blev cirka 15 år på Olympia) , men har aldrig spelat allsvensk fotboll i rödblått. Det blev i stället tre år (1997-99) i MFF där han hann med 65 allsvenska matcher och 16 mål, eller ett var fjärde match. Efter Malmö blev det Cypern (ett år), Grekland (ett halvt år) och Norge (2,5 år). I dag är Dejan 33 år och har kvar den sportsliga ambitionen:

- Jag räknar med att kunna spela på den här nivån i ytterligare två år, säger han.

Det var i onsdags som BoIS kontaktade Dejan - dagen därpå tränade han två gånger med randigt och det tredje passet genomfördes i går. Han säger så här:

- Jag behöver tio dagar för att konditionen ska vara på topp. Och då är jag också spelklar för BoIS till matchen mot Örebro den 18 april.

Roar Hansen om BoIS senaste nytillskott:

- Dejan är en färdig, fullvuxen spelare som vet vad det handlar om. Det är bara att slänga in honom.

Hansen om Dejans kvaliteter:

- Han är bra med fötterna, bra på huvudet och bra i de bägge boxarna.

Om det blir en fortsättning för Pavlovic i BoIS efter EM-uppehållet beror förstås på två saker: Dels hur BoIS skadelista ser ut, dels hur Pavlovic lyckats.

- Jag vill spela så högt upp som möjligt i seriesystemet, men skulle också se fram emot att spela med Högaborg.

Slutligen: Offensiva spelare som är obrukbara i BoIS för tillfället är Kevin Amuneke, Pierre Gallo och Matthias Eklund. Den första prognosen för Eklund var att han skulle vara borta i 7—10 dagar. Nu handlar det om tre-fyra veckor eftersom det handlar om en bristning på två ställen på baksidan av ena låret.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen