Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

"Binge" ska få fart på norsk innebandy

Landskronagrabben är onekligen inte rädd för nya utmaningar.

Det är några år sedan Bengt "Binge" Strandh flyttade från Landskrona men sedan dess har han hunnit med att starta en hockeyklubb i Jokkmokk och jobba som division 1-tränare i Lejonström - trots att han aldrig spelat ishockey. Numera satsar "Binge" all sin kraft på innebandyn och just nu lockar en tjänst som heltidsanställd tränare i den norska storklubben Tunet.

- Norge ligger fruktansvärt långt efter oss i den här sporten, men Tunet är en ambitiös klubb och det skulle vara roligt att få vara med och utveckla innebandyn i vårt grannland, säger Bengt Strandh, på en härlig blandning av skånska och norrländska.

Hemma i Landskrona var "Binge" i första hand brottare i BK Argos men han försäkrar att ishallen var som ett andra hem.

- Jag var väldigt hockeyintresserad och jag visste tidigt att jag ville bli tränare, trots att jag själv aldrig spelat, säger den 31-årige Landskronakillen. Jag har gått en massa kurser och det är ju många andra, rentav förbundskaptener, som bevsat att man kan bli tränare utan en egen aktiv karriär.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen