Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lena Malmsjö 70 år

Efter ett rikt och intensivt yrkesliv kombinerat med barnafödande njuter Lena Malmsjö av att inte behöva ruta in sin dag som förr. Hon dansar inte längre men följer med stor iver den kulturpolitiska debatten. Den 7 maj fyller hon 70 år.

NUMERA TILLBAKALUTAD. Före detta danshögskolerektorn Lena Malmsjö fyller 70 år den 7 maj och njuter av att inte längre leva under ständig tidspress. Foto: PRESSENS BILD
Livet har visserligen gått som en dans. Men turerna har varit många, invecklade och oftast hårt inrutade.

- Därför är det så skönt att slippa leva efter klockan i dag. Att i stället kunna ta dagen som den kommer och disponera tiden som man vill känns väldigt lyxigt, tycker den blivande 70-åringen och pensionären sedan sju år Lena Malmsjö.

Efternamnet får säkert en och annan att associera till den kände artisten och skådespelaren med förnamnet Jan som hon var gift med åren 1953-1964. Men långt fler lär i första hand förknippa Lena Malmsjö med den energiska organisatören för vilket ingenting varit omöjligt under en lång och skiftande yrkeskarriär med framförallt dansanta förtecken.

Hon var åtta år vid sitt första offentliga framträdande i Kärrgruvan i Norbergs Folkets Park. Lena Malmsjö skrattar och minns:

- Min moster spelade Chopin på pianot och jag dansade till utan att ha tagit ett enda steg i en dansskola.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen