Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Dödsfall i Sverige

Torwald Hesser, före detta justitieråd, Djursholm, har avlidit i en ålder av 86 år.

Han var uppvuxen i Stockholm där han tog studenten 1935. Efter jur kand-examen 1939 och tingstjänstgöring anställdes Torwald Hesser vid Svea hovrätt där han blev assessor 1949 och hovrättsråd 1959. Han var lagbyråchef i justitiedepartementet 1960-65 och därefter justitieråd till pensioneringen.

Mellan 1963 och 1979 var Torwald Hesser president i Europarådets juridiska kommitté för radio och television. Han promoverades till juris hedersdoktor i Uppsala 1971.

Hans närmaste är makan Dagmar samt barnen Margareta, Lars och Bisse med familjer.
Bert-Johnny Nilsson, konstnär, Åhus, har avlidit i en ålder av 70 år.

Han vann internationellt erkännande som surrealist, inspirerad av 1930-talets strömningar.

Uppväxtorten var Kristianstad. Genom hela livet målade han, de senaste 25 åren med sin bas i Åhus.

De viktigaste utställningarna inom landet var på Malmö och Lunds museer för 30 år sedan då Bert-Johnny Nilssons bilder med blottade sköten, erigerade penisar, rep och burar väckte stor uppståndelse. Senare kom rymden, drömbilder och framtidsvisioner att stå i fokus i hans måleri.

Hans närmaste är hustrun Madeleine samt barnen Maxemilian, Marcel och William.
Gösta Welander, före detta biträdande länspolismästare, Järfälla, har avlidit i en ålder av 68 år.

Han var uppvuxen i Vänersborg. Efter juristutbildning och tingstjänstgöring kom Gösta Welander att ägna hela sitt yrkesliv åt rättsväsendet. Fram till polisväsendets förstatligande 1965 var han landsfogdeassistent i Örebro och därefter åklagare i Göteborg. 1972 anställdes Gösta Welander i justitiedepartementet där han tjänstgjorde vid polis- och åklagarenheten, först som kansliråd och därefter som departementsråd.

1984 utnämndes han till biträdande länspolismästare i Stockholm, en befattning som han innehade till pensioneringen 2000.

Hans närmaste är makan Marianne samt sönerna Michael och Andreas med familjer.
Gå till toppen