Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Nyinvigning av Backafallsbyn

Backafallsbyn har byggts ut och renoverats för 15 miljoner kronor, och på onsdagseftermiddagen var det nyinvigning av anläggningen med landshövding Bengt Holgersson på plats.

VEN.

De senaste fem åren har Backafallsbyn drivits av Anja och Henric Molin. Sedan oktober förra året har anläggningen också varit byggarbetsplats, och är nu 700 kvadratmeter större än tidigare. Ny matsal och fler konferensrum finns i nybyggnaden, som kostat 15 miljoner kronor. Dessutom har boendet renoverats och en teknisk upprustning gjorts.

— Vi har anställt ytterligare tre personer i år, och hoppas att vi kan utöka med mellan en och två tjänster om året i fortsättningen, säger Henric Molin på nyinvigningen på onsdagseftermiddagen, då ett hundratal personer finns på plats för att beskåda resultatet av investeringen och gratulera. Här finns familj och vänner till paret Molin, affärsbekanta, kommunfolk och vanliga Venbor. Den traditionella bandklippningen står landshövdning Bengt Holgersson för. Visduon Två bullar brö', det vill säga Anders Kungsman och Per Ullberg från Landskrona, uppträder med ett visprogram medan besökarna tittar på lokalerna eller äter tårta.

Syftet med tillbyggnaden och renoveringen är bland annat att få hit fler och ibland också större företagskonferenser, att förlänga säsongen och få fler besökare till ön under en större del av året. Men Henric Molin tycker egentligen inte riktigt om uttrycket "att förlänga säsongen", som många olika personer använder under invigningen.

— Jag pratar hellre om att skapa nya säsonger, säger han.

Kommunfullmäktiges ordförande Gösta Nilsson (s) tror att anläggningen kan ha stor betydelse för Ven.

— Det går ju inte att leva på några få sommarmånader och det här kan nog bli en publikdragare. Varje besökare är viktig för kommunen så det ska bli roligt att se hur det utvecklas, säger han.

Backafallsbyn har i dag 18 helårsanställda och mellan 30 och 40 personer i den tillfälliga arbetsstyrkan.
Gå till toppen