Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Han tar på sig dubbla roller

Claes Scmidt lever mitt i det hektiska nöjeslivet i Malmö som chef på ett stort nöjespalats. En dag tvingades han att avslöja sitt andra liv. Nu är han ansiktet utåt för många i hans situation.

Livet börjar när omgivningen har upptäckt vem man är, säger Claes Smith. Numer kan han släppa ut Sara i full frihet.Bild: LINDA AXELSSON
Ibland är han Claes, ibland Sara.

När hans fru tycker att han är kort i tonen, irriterad eller disträ kan hon fråga : "Är det Sara?" "Gå då hem och byt om!"

Så blir det lugnt ett tag igen.

Den här helgen är Claes Schmidt och hans fru i Båstad för att vara med på den trettonde transträffen.

Till vardags är han marknadschef och producent på Slagthuset i Malmö som han driver tillsammans med hustrun Anita.

För att må bra måste han ibland byta om till kvinnokläder.

— Väldigt många transvestiter mår jättedåligt. Träffen här i Båstad är det enda tillfället på året då många av oss kan leva ut.

Det här sker inte för att dessa män, det är nästan bara män som är transvestiter, tror att de är kvinnor utan för att de vill bort från mansrollen. För vissa behövs väldigt överdrivna kvinnoattribut som korsetter, höga klackar, korta kjolar och stora örhängen. Efter ett par dagar brukar det bli en nedtrappning och det handlar om ganska vanliga kvinnokläder på manskroppar. Även om det är männen i kvinnokläder som väcker mest uppmärksamhet, finns det också kvinnor som byter om till män. Någon enstaka brukar vara med på träffarna i Båstad.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen