Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Anders och Måns gör krogshow

De har gjort succé i radio och tv. Nu gör Anders och Måns sin första stora krogshow. — Vi ska knyta ihop säcken, säger Måns Nilsson.

Måns Nilsson och Anders Johansson går från tv till en egen krogshow i Malmö nästa år.Bild: SCANPIX/ARKIV
Malmö nästa! Succéparet Anders och Måns drar vidare. Nästa projekt blir en krogshow.
De har gjort succé i radio och tv. Nu tarr Anders och Måns nästa steg.

- Vi ska knyta ihop säcken, säger Måns Nilsson.

Den 26 januari är det premiär på showen på Luftkastellet vid Öresundsbrons fäste i Limhamn i Malmö. Anders Johansson och Måns Nilsson tar sin underfundiga humor från radioprogrammet ”Så funkar det” och ”Anders och Måns” i tv till krogscenen och får sällskap av Sanna Persson.

- Hon är en av Sveriges roligaste tjejer, som har varit med mycket i ”Hipp hipp” och ”Extra allt” på SVT, säger Måns Nilsson.

Dessutom är hon Anders Johanssons sambo och långvarig samarbetspartner i olika scenföreställningar Anders och Måns har gjort tidigare.
Liksom i tv-programmet kommer krogshowen att bjuda på en salig blandning komik. Det blir sång och dans, sketcher, roliga karaktärer och galna infall utan någon röd tråd.

- Vi kommer att kasta oss handlöst mellan allt möjligt, säger Måns Nilsson. Bland annat har vi skrivit en fabel. Jag kan inte avslöja vad det kommer att handla om, men det blir med djurdräkter.

Han beskriver showen som ett sätt att knyta ihop säcken och sammanfatta Anders och Måns lustigheter från radion och tv. Liksom i radioprogrammet kommer humorduon att svara på frågor från publiken.

Showen spelas torsdag-lördag under två månader fram till påsk. Därefter inleds arbetet med en tredje omgång av Anders och Måns tv-serie.

Programmet får nämligen en fortsättning nästa höst, förmodligen med en ny inriktning.

- Vi ska göra en runda till tv-program, efter den omgång som går nu, men det är möjligt att den blir lite annorlunda.

Hur då?

- Ja, det får man se, säger Måns Nilsson och skrattar.
Fotnot: Anders Johansson och Måns Nilsson lärde känna varandra när de båda spexade i Lund och gjorde studentradio. 1998 drog de igång humorprogrammet ”Wallraff” i P3 och sedermera ”Så funkar det” 2001. Sedan 2003 har de gjort tv-serien ”Anders och Måns” i SVT.

Anders och Måns

Anders Johansson och Måns Nilsson lärde känna varandra när de båda spexade i Lund och gjorde studentradio. 1998 drog de igång humorprogrammet "Wallraff" i P3 och sedermera "Så funkar det" 2001. Sedan 2003 har de gjort tv-serien "Anders och Måns" i SVT.
Gå till toppen