Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Nanne Grönvall gör huvudroll i musikal

Schlageraktuella Nanne Grönvall ska nästa år spela huvudrollen i musikalen "Sweet Charity" på Intiman i Stockholm, en roll som gjorde Shirley MacLaine till storstjärna i filmatiseringen på 1960-talet.

Nanne Grönvall gör huvudrollen i Intimans uppsättning av musikalen "Sweet Charity" i januari nästa år. På lördag deltar hon som joker i Melodifestivalens sista deltävling.Bild: LARS SJÖGREN
— Musikalen är kanske mest känd för sina låtar, främst "Big spender", säger Nanne Grönvall.

Musikalen "Sweet Charity" blev en stor succé när den filmatiserades 1969, med Shirley MacLaine i huvudrollen som Charity, en kvinna som inte vill annat än att bli älskad av någon. Musikalen byggde i sin tur på Federico Fellini-filmen "Cabirias nätter" från 1957.

— I Fellinis film var Charity prostituerad, men på Broadway och i USA-filmen blev hon det något mer respektabla yrket nattklubbsvärdinna, säger Nanne Grönvall.
Premiären på Intiman är satt till januari 2006, och inga andra skådespelare är klara ännu. Bakom uppsättningen står producenten Hasse Wallman och regissören Peter Björk, och tillsammans med dem åker Nanne Grönvall i april över till New York på studieresa. Då har nämligen musikalen nypremiär på Broadway, med Christina Applegate i huvudrollen som Charity.

— Det är ju inte första gången jag gör musikal, jag spelade i "Hur man lyckas i business utan att bli utbränd" på Intiman i ett och ett halvt år. Det var väldigt roligt den gången, så jag ser fram emot det här.
När TT Spektra får tag på Nanne Grönvall sitter hon på tåget mot Växjö, för lördagens delfinal i Melodifestivalen, där hon deltar som joker med "Håll om mig".

— Jag är jättepirrig. Det blir lite jobbigare för varje kväll. Och då är det här ändå det tionde bidraget som jag är inblandad i kring Melodifestivalen, om man räknar den engelska uttagningen, som jag var med i 2001. Det blir aldrig lättare, säger hon.

Redan 1986 gjorde hon schlagerpremiär, som en av medlemmarna i Sound of Music med "Eldorado". 1996 vann hon tävlingen med gruppen One More Time och "Den vilda". Men hon är inte mättad på schlagerframgångar.
— Naturligtvis vill jag gärna gå vidare till Globen eller Andra chansen. Men konkurrensen är otroligt hård, och de andra låtarna verkar starka.

Till skillnad från en del andra står dock inte Nanne Grönvalls karriär och faller med hur det går i Melodifestivalen.

— Nej, jag är otroligt lyckligt lottad. Jag är fullbokad året om och är ute och spelar. Det är inte "vinna eller försvinna" som gäller längre, som med Sound of Music på 1980-talet. Det är skönt!
Daniel Åberg/TT Spektra
Gå till toppen