Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nanne Grönvall gör huvudroll i musikal

Schlageraktuella Nanne Grönvall ska nästa år spela huvudrollen i musikalen "Sweet Charity" på Intiman i Stockholm, en roll som gjorde Shirley MacLaine till storstjärna i filmatiseringen på 1960-talet.

Nanne Grönvall gör huvudrollen i Intimans uppsättning av musikalen "Sweet Charity" i januari nästa år. På lördag deltar hon som joker i Melodifestivalens sista deltävling.Bild: LARS SJÖGREN
— Musikalen är kanske mest känd för sina låtar, främst "Big spender", säger Nanne Grönvall.

Musikalen "Sweet Charity" blev en stor succé när den filmatiserades 1969, med Shirley MacLaine i huvudrollen som Charity, en kvinna som inte vill annat än att bli älskad av någon. Musikalen byggde i sin tur på Federico Fellini-filmen "Cabirias nätter" från 1957.

— I Fellinis film var Charity prostituerad, men på Broadway och i USA-filmen blev hon det något mer respektabla yrket nattklubbsvärdinna, säger Nanne Grönvall.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen