Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Ola Håkansson 60 år 24 mars

Ola Håkansson är tonårsidolen som på senare år blivit synonym med svenska musikframgångar utomlands. A-Teens, Cardigans och Army of Lovers är några av artisterna som Ola Håkansson och hans skivbolag Stockholm Records framgångsrikt lanserat. I morgon fyller han 60 år.

Ola & the Janglers hann med hundratals turnéer under sin storhetstid.Bild: PRESSENS BILD
Minnena från den tid då han var han en av landets mest dyrkade popidoler är lika levande i dag. Att han nu ska till att fylla 60 år är därför en smula chockartat.

— Man vill ju fortfarande gärna tro att man nyss avslutat en folkparkshow i Hunnebostrand och att turnébussen just landat. Men när man sen ska gå nerför trappan märks det ju att det faktiskt var ett tag sen. Annars är det inget speciellt med att bli äldre.

Att detta beror på ett fortsatt starkt engagemang i en bransch som befinner sig i kontinuerlig utveckling och där han hela tiden möter unga, kreativa människor, förnekas dock inte av den blivande 60-åringen. Som dock påpekar:

— Egentligen existerar inte ålder inom musikbranschen. Alla åldrar blandas. Precis som alla härkomster. Och det är positivt, tycker Ola Håkansson.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen