Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Christoffer Barnekow 65 år 13 april

Från barnprogram till uppkäftiga samhällsprogram och intervjusamtal i lättsam ton. Reportern och programledaren Christoffer Barnekows repertoar är bred. Just nu är han aktuell som värd för SVT2:s temakvällar. Och så fyller han 65 i morgon onsdag.

TV-MAN. Christoffer Barnekow lär inte pensionera sig än på ett tag. Arbetslusten är fortfarande intakt.Bild: Nille Leander/SVT
Att han ska bli sextifem känns mycket påtagligt. Ungefär som att fylla moped.

— När man fyller femton får man gå på barnförbjudet, får ofta ta ställning till kvinnan, den egna sexualiteten och till existensens grunder. Det är precis likadant att fylla sextiofem. Då får man också ta ställning till kvinnan och kärleken, framtiden och identiteten och vad man vill med sitt liv. Allting blir laddat och ställs på sin spets, och allt det som hade att göra med att fylla femton dyker upp igen. Man backar in i puberteten fast från ett annat håll.

Konstaterar den blivande 65-åringen inte utan förtjusning innan han tillägger i något allvarligare ton:

— Den politisk-ideologiska gräns som säger att du nu är för gammal för arbetsmarknaden har dock ingen motsvarighet i biologin. Arbetslusten försvinner ju inte för att samhället vill det. I alla fall inte i mitt fall. Jag tänker köra på så länge det bara går.

Det sistnämnda gläder säkert många bland den dryga halvmiljon tv-tittare som härom lördagen hängav sig åt det flera timmar långa temafirandet av HC Andersens 200-årsdag i TV2 med Christoffer Barnekow som sakkunnig ciceron och spirituell programvärd.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen