Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Eva Bonnier 60 år 24 april

Hon är handlingskraftig, Eva Bonnier. Efter 15 år på Juniorförlaget startade hon sitt eget förlag, specialiserat på utgivningen av kvinnliga författare. Ett par år senare satte hon sig, som första kvinna, på chefsstolen i anrika Albert Bonniers förlag. I dag fyller hon 60 år.

Förlagschefen Eva Bonnier fyller 60 år den 24 april.Bild: BÖRGE SKOTNES
Detta med att fylla sextio år tycker hon inte känns alldeles enkelt.

— På ett sätt låter det så gammalt. På ett annat känner jag mig faktiskt inte så ...

Ett skäl så gott som något för att när det börjar närma sig födelsedagsdags tillsammans med maken Erik flykta till det fagra Lago di Como i norra Italien för några sköna, avkopplande dagar. Därefter ska livet förhoppningsvis rulla på som vanligt.

— Detta innebär att jag fortsätter med det jag håller på med nämligen utgivningen av höstens böcker och planeringen inför 2006, säger Eva Bonnier. Det kommer fullkomligt att välla fram en rad intressanta fackböcker och spännande romaner ur den kommande höstens bokflod försäkrar hon:

— En stor fackbok som det säkert kommer att pratas om handlar om Hasse och Tages "Svenska ord". Bland alla våra svenska romanförfattare som kommer med nytt i höst finns exempelvis Ernst Brunner, som skriver om Karl XII, och Claes Östergren som efter lång tystnad nu kommer med en uppföljning till "Gentlemen", boken han slog igenom med för 25 år sedan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen