Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Towe Jaarnek 40 år 13 juni

Hon står inför sitt absoluta drömprojekt. Efter nästan 30 år i den stenhårda musikbranschen ska nu Towe Jaarnek spela in en platta med gamla goda evergreens blandat med nyskrivna sånger. Men först ska hon fira sin 40-årsdag.

Nu får Towe Jaarnek chansen att göra den skiva hon alltid velat göra.Bild: MUSIC FAMILY
Avtalet med det stora skivbolaget blev klart för bara någon dag sedan och lyckan hos den blivande 40-åringen är total.

— Äntligen ska jag få genomföra mitt livs drömprojekt! En tidlös, elegant och tjusigt orkestrerad fullängds-cd, där jag sjunger gamla goda evergreens i nya arrangemang blandat med nyskrivna, riktiga sångarlåtar. Bättre födelsedagspresent kunde jag inte få, säger Towe Jaarnek.

För somliga kommer namnet alltid att förknippas med artisten som blev slagen på mållinjen av Carola i Melodifestivalen 1991. För andra är hon den lilla (150 cm lång) sångerskan med den stora rösten som i duett med Peter Jöback bedårade två miljarder tv-tittare när de med låten "More Than a Game" sparkade igång EM i fotboll på Råsunda 1992. För andra åter, är hon sångerskan som 2002 kunde ha blivit historisk som den första artist som tävlar mot sig själv i schlager-EM efter deltagande i både den svenska och finska Melodifestivalen.

— Fast det föll på regelstrul. Och slutade med att jag bara var med i den svenska uttagningen i Sundsvall där jag inte gick till final, säger hon.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen