Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Landskrona

Hennes liv fylls av musik

Tisdagsgästen. Den sjungande sjuksköterskan. Det har Ingela Wahlgren kallat sig sedan en tid tillbaka. Tidigare i år arrangerade hon en insamlingskonsert i Asmundtorp till förmån för offren i tsunamikatastrofen. I sommar jobbar hon vidare med sin musik.

Den sjungande sjuksköterskan Ingela Wahlgren hämtar inspirationen på långa promenader. Drömmen är att åka till USA och uppträda med visor i svenskbyggderna.

Bild: NIKLAS CARLSSON

Annons

Efter många år i Stockholm är hon nu tillbaka på skånsk mark. Ingela Wahlgren arbetar som skolsköterska på Svalövs gymnasium, men är också sångerska på deltid. Yrkeskombinationen passar Ingela perfekt. — Jag älskar att jobba med människor. Är man bara sångerska tappar man nog lätt verklighetsanknytningen, tror hon. På åttiotalet utbildade hon sig till sjuksköterska i Malmö men insåg ganska snart att sång var något hon ville syssla med också. Ingela Wahlgren sjunger på allt från femtioårsfester till kyrkor. Att sjunga på vårdboenden och sjukhus är något som engagerar henne särskilt. — Senildementa som tappat språket kan ändå känna igen musik. Även sådana som knappt ger något livstecken från sig kan plötsligt börja trumma med handen när de hör sång. Det är synd att det finns så få resurser för den sortens verksamhet. — Några gånger har gamla och ensamma kommit fram efter mitt uppträdande och sagt att jag gjort dem glada igen. Sådant känns viktigt. I januari arrangerade Ingela Wahlgren en minneskonsert för tsunamikatstrofens offer i Asmundtorp tillsammans med kyrkan, scouterna och syföreningen. — Jag kände en enorm frustration över bilderna som kablades ut. Åtta tusen kronor lyckades Ingela och de andra arrangörerna samla in då och pengarna gick till Lutherhjälpen. Och insamlingskonserter är något hon kan tänka sig att syssla med igen. En konsert till förmån för Landskronas hemlösa skulle kunna bli aktuellt. Men några konkreta planer finns inte ännu.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy