Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Dödsfall - Mathias Henriksson

Mathias Henriksson föddes den 16 maj 1940 i Bromma i Stockholm. Han växte upp med teatern som son till skådespelarna Anders Henriksson och Aino Taube. Först utbildade han sig på Therserus teaterskola och efter det spelade han i Studentteatern och Munkbroteatern. Han kom in på Dramatens elevskola vid andra försöket 1961. Under studieåren spelade han mot sin mamma i Anouilhs Becket och mot sin pappa i Strindbergs Gustaf III. Han engagerades vid Dramaten 1964-1997 och 1999-2000, där han spelade i många klassiska pjäser till exempel Ett drömspel och Onkel Vanja.

Men det var inte bara dramatisk teater som stod på meritlistan. Mathias Henriksson spelade också fars på Maximteatern och Vasateatern i Stockholm under 90-talet.

Han spelade också in flera långfilmer bland andra Mälarpirater, Hip, hip hurra och Sista kontraktet. Känd för den stora publiken blev han genom sina roller i TV-serierna Varuhuset och Rederiet. Han var också med i många andra kända TV-produktioner som Sjukan, Tre kronor, c/o Segermyhr, Snoken och Pip-Larssons. Dessutom stod Mathias Henriksson för berättarrösten i Professor Balthazar och Tintin.

På senare år arbetade han också på en fritidsklubb för skolbarn.

Närmast anhöriga är fästmön, hovsångerskan Laila Andersson Palme, tre barn samt ett barnbarn.
Mathias Henriksson blev 65 år. Foto: Lennart Isaksson COPYRIGHT PRESSENS BILD
Gå till toppen