Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Rock och reggae slog rot i parken

Bra musik och god stämning lockade många till Teaterparken i går. Arrangemanget Rotrock har blivit årets händelse i stan för rock- och reggaeintresserade.

OH BOY, VILKEN STÄMNING. Peps och hans Blodsband förgyllde Rotrocks-festen i Teaterparken i går kväll.Bild: ANDERS MALMBERG
Vädrets makter stod på Rotrocks sida när årets rock- och reggaefest drog i gång på lördagseftermiddagen. Det var blå himmel över Teaterparken och de mörka moln som syntes i fjärran tog omvägar runt Landskrona.

— Det kändes inte så bra när det ösregnade hela kvällen innan, men det verkar ju ordna sig, sade en nöjd Johan Malm från arrangerande Landskrona Reggaeförening.

— Absolut inget att klaga på, tillade Rebecka Kainulainen som var med om sitt första Rotrock i egenskap av föreningsordförande.

Årets Rotrock som arrangerades för fjärde gången har utvecklats till att bli den största årliga händelsen i stan för Landskronas rock- och reggaeintresserade. Banden som spelar är tillräckligt stora för att locka publik även från andra platser.

— För oss har det blivit en tradition att åka hit, berättade bröderna Tomas och Björn-Erik Borg från Helsingborg. Här är alltid bra musik och mysig stämning.

Utsträckta i gräset med förtäring från medhavda kylväskan kallad "Smurfväskan" förberedde de sig inför en kväll med banden Sibyl Vane, Kultiration, Sambassadeur, Peps Persson med Blodsbandet och Kung Kodum.

Reggaeföreningens del av arrangemanget började först klockan sex på kvällen, men redan timmarna innan strömmade allt fler människor till parken.

— Vi har kommit överens med Nova att band från deras verksamhet spelar fram till huvudartisterna börjar, sade Rebecka Kainulainen.

— Ett jättebra tillfälle att få stå på scen och spela inför publik, konstaterade Jonathan Böiers, gitarrist, basist och sångare i bandet Mango. Gitarristen Kim Sander och trummisen Mikael Fors är de övriga två tredjedelarna i bandet.

— Vi har spelat förut på några arrangemang i stan, men det helt rätt att vi får chansen här också.

Under tidiga eftermiddagen rådd något av pick nick-stämning i gröngräset. En lagom bit från scenen kopplade Landskronafamiljen Pia Kittel, Johan Mineur och tioårige Ted Kittel av på en filt.

— Vi passar på när det bjuds på bra musik i stan, konstaterade de.

— Vi vuxna stannar nog länge i kväll, men tioåringen får gå hem innan. Där har ett äldre syskon lovat att ta hand om honom.

Eva Kronemalm har varit ordningsvakt på Rotrock förut. Inledningsvis arbetade hon tillsammans med Greger Adlercreutz och senare under kvällen fick de förstärkning av ytterligare fyra kolleger.

— Det brukar sällan bli bråk här, sade Eva Kronemalm. Men man vet ju aldrig på förhand och med en så känd artist som Peps blir det ju extra många som kommer.

Rotrocks-festerna i Teaterparken är helt gratis, mycket tack vare att kommunen bidrar ekonomiskt. Men för tillträde till kvällens och nattens efterfest på Reth med Lady Saw krävdes en hundralapp och uppnådda 18 års ålder.
Gå till toppen