Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Berndt Öst 75 år den 14 september

Han har inte uppträtt på tio år nu, men som medlem i gruppen Family Four har Berndt Öst stått mycket på scenen. Till framgångarna kan räknas två segrar i den svenska melodifestivalen. 75-årsdagen tänker han fira i Bulgarien.

GAMMAL MUSIKERSLÄKT. Berndt Öst har inte uppträtt på minst tio år, nu fyller han 75. Här tillsammans med sin fru Ulla för några år sedan. Foto: Pressens Bild
Han har spelat och sjungit på otaliga födelsedagsuppvaktningar. Men alltid gjort sitt yttersta för att slippa uppmärksamhet på de egna bemärkelsedagarna.

— Det brukar bli så tjorvigt. Därför drar vi nu till Bulgarien, hustrun och jag, deklarerade Berndt Öst gott och väl en vecka före 75-årsdagen.

Han tillhör tredje generationen av en musikersläkt som kan räkna sina musikaliska anor ner till spelmannen Jon-Erik Öst, född 1885 i Bergsjö, Hälsingland. Ett 50-tal av de nutida ättlingarna ägnar sig fortfarande mer eller mindre åt musik. Däribland Berndt Östs pigga mamma, Anna Öst, som månaden innan sin 95-årsdag i maj i år lät sin klara stämma ljuda vid ett bejublat framträdande i pingstkyrkan hemma i Edsbyn.

— Själv har jag inte uppträtt på minst tio år, erkänner sonen med ett skratt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen