Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Brandeby avbokade allt för Petersson-fars

Några frågor till Lasse Brandeby, som i morgon den 22 oktober har premiär tillsammans med Thomas Petersson på farsen "Hederlige Harry" på Halmstads teater.

I högsta grad levande. Trots löpsedlar om motsatsen mår Lasse Brandeby bra och ser fram emot premiären på "Hederlige Harry".Bild: ANNA OTTOSSON
Vi har läst löpsedlar om att du är allvarligt sjuk. Hur ska nu detta gå?

— Jag har jobbat för mycket och känt stressymptom. Därför har jag för första gången lyssnat på min familj, mina vänner och min kropp och bokat av några jobb för att helt kunna koncentrera mig på premiären av "Hederlige Harry".

Men den här intervjun bokades till kl 10.10. Det låter som en Hollywoodstjärnas stressigt inrutade schema.

— Thomas Petersson och produktionsbolaget tyckte att vi skulle resa runt och marknadsföra farsen och då behövs hålltider. Att vi åkte omkring beror på att av de 23 000 biljetter som säljs går bara 7 000 till Halmstadbor.

Du och Thomas har setts i "Prat i kvadrat" i SVT. Var det där ni träffades?

— Nej, men det var där vi började snacka om att jobba ihop. Jag hade annat för mig men jag sa ändå ja direkt. Kombinationen Thomas Petersson och farskungen Cooney gick inte att säga nej till.

Jag såg Thomas i förra årets "Vem vill inte bli miljonär" och blev verkligen imponerad. Och Ray Cooney-fars har jag själv spelat på Lisebergsteatern. Fast detta är sonen Michael är det bland det mest välskrivna farsmanus jag sett. Totalt snurrigt men allt har täckning.

Du är ju en i grunden politisk person. Men det här är väl inte alls politiskt?

— Nej, det är fullkomligt opolitiskt. Men allt som får folk att skratta är berättigat. Jag förstår inte att fars som konstart räknas lägst och opera högst. "Hederlige Harry" handlar om bidragsfusk som ju är väldigt aktuellt. Thomas spelar en man som trots att han i grunden är hederlig tar emot en massa bidrag som han inte har rätt till. Vi kommer in när han ska försöka göra sig av med dem.

Du spelar en kontrollant från Försäkringskassan. Hur går en kontrollant ihop med Lasse Brandeby?

— Det känns som om rollen är skriven för mig. Inte för att jag är sån själv, men jag får ju roller som är kusiner och bryllingar till Kurt Olsson. Fast det här är mycket tyst spel från min sida. Jag står vid sidan om och förstår ingenting.

Det är en bit att åka till Halmstad. Varför ska vi åka så långt, tycker du?

— För att se om Lasse Brandeby minns manus! Och för att när det gäller fars är Thomas på samma nivå som Robert Gustafsson.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen