Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Personnummer låg ute på kommunens hemsida

Patrik Håkansson upptäckte sitt eget, sambons och flera andras personnummer på kommunens hemsida. Ett klart brott mot personuppgiftslagen. Filerna var tillgängliga tills Landskrona Posten ringde upp kommunens dataansvarige.

Patrik Håkansson hittade sitt personnummer genom att söka på sitt eget namn. Uppgifterna fanns som en pdf-fil av ett kopierat köpeavtal från 2002.

— Jag satt och surfade runt lite och snubblade över mitt och min sambos köpeavtal från den tiden då vi köpte vår tomt av Landskrona kommun. Jag blev minst sagt förvånad när jag hittade mitt och min sambos personnummer och namnteckning, säger han.

Inom kort hade han hittat ett stort antal personnummer.

— Det fanns personummer på många andra som köpt fastigheter. Det var lätt att lista ut strukturen i adresserna på nätet. Det här skulle vara en guldgruva får någon med onda avsikter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen