Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Curre Lindström fyller 65 år 26 november

Egentligen hade Curre Lindström, 65, tänkt lämna ishockey bakom sig för att få tid till att njuta av livet. Men ett erbjudande om att träna finska storklubben Jokerit fick honom att tänka om.

ÅTER PÅ HAL IS. Curre Lindström är tränare för finska klubben Jokerit.Bild: PRESSENS BILD
Efter all turbulens det senaste halvåret var det tänkt att födelsedagen skulle avnjutas i lugn och ro tillsammans med sambon på exotiska Zanzibar. Allting var också klappat och klart när ödet plötsligt satte krokben för resplanerna.

— Jag kan inte resa. Samma dag jag fyller år har vi match.

Sällan har någon låtit så jublande glad över att behöva byta en garanterat solig ö i Indiska oceanen mot ett lika garanterat novemberruskigt Helsingfors. Men, som den nyblivne ishockeytränaren i finska storklubben Jokerit Curre Lindström säger:

— Får man som en skänk från ovan en jobbchans till ett par veckor innan man motvilligt tänkt gå i pension så är det bara att tacka och ta emot.

I 45 har ishockeyn varit hans liv. Innan dess regerade fotbollen. Att själv skyffla en boll eller puck framför sig har dock aldrig varit lika intressant som att träna och leda ett lag.

— Som pojklagsspelare var jag en halvdålig målvakt och skulle aldrig bli något annat, det insåg jag snart, berättar han. Så från och med att jag var 15 år övergick jag till att träna mina jämnåriga kompisar. Det var mycket roligare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen