Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Chockhöjda hyror på Citadellet

Sedan Statens fastighetsverk tog över ansvaret för hyrorna på Citadellet efter kommunen har näringsidkarna fått rejäla hyreshöjningar. Kontrakten gick ut den siste september och en del hyresgäster håller ännu på med förhandlingar med fastighetsverket.

Värst drabbades Hemslöjden Skåne AB som presenterades med en hyreshöjning på flera hundra procent en vecka innan det gamla kontraktet gick ut. Den ursprungliga månadshyran på 2 800 kronor steg till 10 250 med motiveringen att det var en mer marknadsmässig avgift. Den låga hyran var kopplad till ett avtal med kommunen där Hemslöjden förband sig att ha ett sommarcafé som motprestation.

Det nya hyresförslaget från Statens fastighetsverk avvisades på en gång av förbundet.

— Vi har inga marginaler och klarar inte en månadskostnad på omkring 10 250 kronor, säger Elizabeth Möller, styrelseordförande för Hemslöjden i Skåne.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen