Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Cykelverkstad och byggare intill arbetsförmedling

Harrys Cykel och Motor samt Häggströms Bygg blir närmsta grannar med arbetsförmedlingen. Den andra bilhallen i gamla Fribrocks görs om till affärslokal.

Nu verkar de sista pusselbitarna falla på plats när det gäller verksamheter i Fribrocks tidigare lokaler mellan Havsbadsvägen och Nybrovägen. I veckan lämnade fastighetsägaren in ytterligare bygglovsansökningar. Tidigare har bland annat Arbetsförmedlingen flyttat in i en stor del av den gamla bilhallen.

— Vi har skrivit kontrakt med Harrys Cykel och Motor samt Häggströms Bygg om att ta över de återstående delarna av huset där arbetsförmedlingen finns, säger Per-Axel Bengtsson.
Häggströms Bygg hyr redan av Portvakten och flyttar inom kvarteret.

— Det blir bättre framför allt när det gäller kontorsutrymmen. Nu får vi dessutom skräddarsydda lokaler och kan ha allt samlat på ett ställe. Vi får ett inhägnat förråd utomhus, säger Fredrik Häggström, VD för byggfirman, som sysselsätter tolv personer.

Häggströms korta flyttning är planerad till årsskiftet.
Harrys Cykel och Motor är något av en institution i andra änden av stan. Firman har funnits sedan 1952 i samma lokaler inne på gården vid Södra Kyrkogatan. Mats Jerleke har drivit företaget sedan 1997. Han hoppas både på bättre lokaler och nya skyltmöjligheter mot Arbingatan.

— Det är tungjobbat och trångt där vi är idag. Jag håller på och lagar lite mopeder, men har inte haft utrymme att för något lager, säger Jerleke.

Hans firma flyttar inte förrän framåt vårkanten. Troligen ska de som behöver laga punkteringar komma till den nya adressen från förste mars.

För den andra bilhallen med gaveln mot Nybrovägen har det varit många diskussioner om användningar. Ett hett förslag var att förvandla huset till idrottshall speciellt för innebandy. Men måtten räcker inte riktigt, och dessutom har det varit svårt för inblandade föreningar och företag att kunna garantera hyran.

— Vi söker bygglov för försäljning på hela ytan, 970 kvadrat i stället. Jag har kommit överens med en som ska ha olika utförsäljningar av kläder och annat, säger fastighetsägaren Per-Axel Bengtsson.
Gå till toppen