Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Boris "Rock-Boris" Lindqvist fyller 65 år den 22 december

Ingen som vistades i Sverige 1967 när landet övergick till högertrafik lär ha undgått orden "...han håller till höger, annars slutar det med en riktig smäääll!..." i landsplågan med "Boris and the Telstars". Halvt pensionerade sångaren Boris Lindqvist fyller 65 år.

ROCKAR PÅ. Boris Lindqvist fick en trombon av farmor när han fyllde sju år. Sedan dess har han spelat olika instrument. För fyra år sedan bildades "Boris Jazz n'Roll Band" som dock ligger vilande medan Rock-Boris vistas i värmen på Cypern.Bild: HÅKAN CARLSSON
Det är vänstertrafik som gäller på Cypern. Om man skulle få för sig att ändra på detta är han som gjorde kampanjlåten "Håll dig till höger, Svensson" till en effektiv landsplåga vid den svenska högertrafikomläggningen 1967 beredd att ställa upp med en cypriotisk version.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen