Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andrés Esteche 30 år 8 febr

Andrés Esteche fyller 30 år och släpper i dagarna sin första singel på svenska — Ängel.

Senast Andres Esteche i Melodifestivalen var 2004 med låten Olé olé. Nu släpper han snart sin första singel och drömmer om att få stå på musikalscenen igen.Bild: SCANPIX/ARKIV
Solen skiner högsommarvarmt, de silvriga vågorna i Rio de la Plata är definitivt badbara och snart släpps singeln Ängel...

Den beramade 30-års krisen kunde inte vara längre borta.

— Att man ska fylla trettio känns bara jättebra. Man är vuxen, vet var man står och vet vad man vill göra med resten sitt liv. I alla fall vet jag det, säger Andrés Esteche och skrattar över en raspig telefonlinje från Montevideo .

Det var 2002 som han via tv-rutan dundrade in i svenska folkets medvetande. En sprallig latinokomet sprungen ur Bert Karlssons schlagerfabrik Fame Factory. Efter medverkan i två melodifestivaler, lika många musikaler och en Diggiloo-turné, släpper Andrés Esteche nu i dagarna sin första singel på svenska — Ängel.

— En helsvensk poplåt utan minsta latinogung. Jag vill visa att jag är bred och inte främmande för något som sångare och artist, förklarar den blivande 30-åringen.

Innan det blir releaseparty i Stockholm den 20 februari ska Andrés Esteche dock avsluta sin semester i det sydamerikanska land som såg honom födas för 30 år sedan — Uruguay.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen