Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sinnlig vardag

Att älska med hela kroppen ger harmoni, samhörighet och stor njutning. Det visste kineserna redan för några tusen år sedan. Och kanske borde även vi moderna människor anamma lite av den forna kärlekskonsten.

Sex är källan till liv — ett långt, hälsosamt och lyckligt liv. Det ansåg taoisterna i Kina redan för flera tusen år sedan. Men för att nå "kärlekens sanna njutning" krävdes tålamod, närhet och engagemang. Och det var självklart att alla fem sinnen var med. Men viktigast av allt var att stödja sig på filosofins tre hörnstenar: kvinnans tillfredsställelse, kontroll av sädesuttömningen samt insikten att mannens utlösning inte är det mest extatiska ögonblicket under kärleksakten. De gamla kineserna visste att mannen genom att kontrollera sin utlösning gav både sig själv och kvinnan en nästintill obegränsad förmåga att älska varandra.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen