Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Vi har våldet i blodet"

I dag fortsätter vår artikelserie om ungdomsgängen i Landskrona. Vi träffar två av gängmedlemmarna, Feriz och Pajtim, som känslokallt berättar om hur de slår ned och rånar folk på stan.

En 26-årig man skenavrättas – sex gånger. Närmare 20 pojkar attackerar och misshandlar en ensam 13-årig flicka. En 49-årig man slås medvetslös och rånas... Detta är bara något av det som ungdomsgängen i Landskrona har gjort sig skyldiga till de senaste måBild: ROLAND BENGTSSON
SERIE UNGDOMSGÄNGEN. De använder sig av grovt våld och känner inte någon empati för sina offer. Gängmedlemmarna Feriz och Pajtim berättar om hur de rånar folk på stan och bestämmer tid med andra gäng för att göra upp.

– En gång skallade jag en kille så att hans näsben gick av. Det kändes rätt, för sedan snackade han inte lika mycket skit.

Feriz berättar om de uppgörelser som G.A.T.U-gänget och L-a Bloods har med andra invandrargäng från främst Helsingborg och Malmö.

Tid och plats gör gängen upp om i förväg genom att ringa eller skicka sms. Med sig har de baseballträn, batonger, järnrör, knogjärn och pepparspray.

– Tillsammans är vi omkring 120 killar som slåss mot 50–60. Vårt mål är att ge dem så mycket stryk att de aldrig mer vill göra upp med oss, säger han.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen