Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

En ny psalmbok har kommit

Den nya psalmboken — "Psalmer i 2000-talet" — är här.

Bokförlaget Verbum har tillsammans med Svenska kyrkan gett ut 166 nya psalmer.

”Det är svårare med förnyelse än tradition. Vi människor lever i en ständigt ny tid och bär på erfarenheter som tidigare generationer inte kände till. Därför måste psalmen ständigt förnyas och diktas på nytt. Det gäller både verbalt och musikaliskt språk”, skriver ärkebiskop KG Hammar i förordet.
I psalmboken finns 166 nya psalmer tillsammans med 50 av de mest sjungna psalmerna ur "Psalmer i 90-talet". En del av psalmerna är helt nyskrivna, medan andra är psalmer från andra länder i nya översättningar.

Kontakter med författare och musiker, med eller utan psalmskrivarerfarenheter, har varit ett viktigt inslag i processen. Bland författare och tonsättare finns Mikael Wiehe, Py Bäckman, Ylva Eggehorn, Maria Küchen, Per Harling, Hans Kennemark, Karin Rehnqvist, Benny Andersson, Tomas Boström och Tommie Sewón.

Internationellt psalmskapande, både inom och utanför våra västerländska kulturer, präglar också "Psalmer i 2000-talet".
"Psalmer i 2000-talet" är ett samarbete mellan Nämnden för kyrkolivets utveckling och Verbum förlag. Innehållet är beslutat av Nämnden för kyrkolivets utveckling efter samråd med Biskopsmötet.

Söndagen den 14 maj tas "Psalmer i 2000-talet" i bruk i Svenska kyrkans församlingar.
Gå till toppen