Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Det pinsamma blev en hit

Det krävs inga 200 000 i portföljen för att få till en sommarhit, det viktigaste är att se till att den sprids på nätet. Fråga Jonas Altberg, killen som kanske blir sommarens mest spelade.

Från datanörd till popstar. För Jonas Altberg har inget varit sig likt sedan "Boten Anna" kom till.Bild: BASSHUNTER
Jonas Altberg, 21 åring från Halmstad tumlar omkring i ett lyckligt tillstånd just nu. För två månader sedan var han enligt sin egen beskrivning "en orakad datanörd som levde på existensminimum och knappt gick ut". I dag är han Warner Musics senaste fynd.

Allting började hemma vid datorn. Jonas Altberg, som kallar sig Basshunter på nätet, hade startat en egen chatkanal på IRC. En dag blev han trött på "boten", den— som han trodde—förprogrammerade "ordningsvakten" i kanalen.

— Det var en lördagskväll, jag hade som vanligt suttit för länge vid datorn då den där boten, som jag inte trodde var en verklig person men som kallade sig "Anna", skickade ett inlägg till mig som började med ett "hej Basshunter, hur är det?" Jag var trött och skrev ett svar tillbaka som jag kanske inte ska återge i detalj här...men okej, det handlade om att jag önskade att hon var en storbröstad blondin. Lite senare skrev en kompis till mig och berättade att hans tjej var upprörd och tyckte att jag var helkocko. Det visade sig att hon var den där "Anna"...

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen