Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dödsfall

Ulf Bernhard Bengtsson, Stockholm, har avlidit i en ålder av 70 år. Redan i tonåren utvecklade han sin måleriska intresse på Edward Berggrens Målarskola. Han kom att bli lärling till Sigurd Persson, Edna Martin, Engström&Myrstrand, Elias Svedberg, Lena Larsson, Ulla Molin och medverkade även i utställningen H55.

Ulf Berhard Bengtsson.
Han fortsatte sin utbildning vid Slöjdföreningens Skola i Göteborg för utbildning till möbel- och inredningsarkitekt.

Tillbaka i Stockholm fortsatte han hos Sven Kai-Larsen, AOS och Lennart Jansson. Han startade också eget arkitektkontor med kollegan Tommy Sundberg.

Därefter lämnar han möbel- och den offentliga inredningskonsten efter att han bland annat fått pris i PRO-BOK´s möbeltävling. Dessutom hade han gjort en del arbeten vid Umeå universitets hörsal och samhällvetenskapliga institution, Stockholm Sheraton, Trade Center i Warsawa, Gränges Nyby, Stockholms universitet Frescati, Sturups flygledarskola samt Landvetter flygplats.

Därefter flyttar han till Ven och får i uppgift att utveckla belysningsarmatur för Gösta Carlsson Järnkonst. Möter och odlar åter det litterära och konstnärliga i familjerna Johansson-Thor och Rudberg. Men han flyttar tillbaka till Stockholm där han fortsätter jobba med belysningsarmaturer. Dessutom blir han mentor för unga arkitekter och fortsätter samtidigt med gatu- och parkbelysningsprojekt, liksom konstnärlig upprustning av Valhallavägen i Stockholm i samarbete med Gatu- och Stadsbyggnadskontoret.

Hans närmaste är Helen, dottern Jenny, sonsonen Kevin samt systrarna Birgitta och Lena.
Göte Lindskog, Stockholm, har avlidit i en ålder av 90 år.

Han var född i Höör. Efter studentexamen i Eslöv och två års värnplikt och beredskapstjänst avlade han civilingenjörsexamen, Väg och vattenbyggnad, på Chalmers, 1942. Efter två år som arbetsledare på entreprenadfirma i Göteborg anställdes han 1944 på det nybildade Statens geotekniska institut, SGI, för att 1958 utnämnas till avdelningschef.

Göte Lindskog deltog i flera av de forskningsprojekt som genomfördes vid anläggandet av de två numera unika och internationellt kända provfält med lös lera som anlades 1947 respektive 1958 vid planering av flygplatser i Stockholmsområdet. Han ingick också i den utredningskommitté som tillsattes efter de två stora lerskreden i Surte 1950 och vid sulfitfabriken i Lilla Edet 1957.

Hans närmaste är sonen Roland med familj.
Bengt Wachtmeister, greve, Nääs säteri i Södermanland, har avlidit i en ålder av 84 år.

Han var mycket traditionsbunden och kanske itne så egendomligt med tanke på den miljö han växte upp i, herresätet Nääs som 1796 inköptes av hans farfars farfar.

Även hans uppfostran och utbildning blev traditionsbunden, först Lundberg och sedan officersutbildning. Efter jur kand-examen med åtföljande tjänstgöringar tog han över fädernegården. Direkt efter övertagandet började han rationalisera gårdens drift och renoverade och moderniserade de anställdas tjänstebostäder. Först därefter blev det huvudbyggnadens tur.

Hans närmaste är hustrun Anna, född Wennerholm och barnen Yvonne, Schering och Thesy med familjer.
Arne N Lundell, överste, Stockholm, har avlidit i en ålder av 81 år.

Han avlade studentexamen 1945 vid Östra Real. Därefter mönstrade han på ett fartyg med destination Sydamerika. Men när fartyget var i engelska kanalen drabbades han av blindtarmsinflammation och blev förd till sjukhus i Frankrike. Efter sjukhusvistelsen stannade han kvar i Frankrike och fick arbete på en bank varefter han for till Paris och studerade franska vid Sorbonneuniversitetet. Vid återkomsten till Sverige utbildade han sig först till reservofficer vid Kustartilleriet och fortsatte sedan utbildningen till officer och blev placerad vid Karlskrona Kustartilleriregemente. Efter genomgången högre kurs på Sjökrigshögskolan följde stabstjänst inom Marinstaben och lärartjänst på Militärhögskolan. Därefter blev han placerad som avdelningschef i Försvarsstaben för att 1974 bli överste och chef för Gotlands Kustartilleriregemente i Fårösund. 1980 utsågs han till marin- och flygattache i Paris. Attachetjänsten lämnade han vid sin pensionering 1985.

Hans närmaste är hustrun Agneta, döttrarna Charlotta och Cecilia samt Nina och Annika med familjer.
Gå till toppen