Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dödsfall

Ulf Bernhard Bengtsson, Stockholm, har avlidit i en ålder av 70 år. Redan i tonåren utvecklade han sin måleriska intresse på Edward Berggrens Målarskola. Han kom att bli lärling till Sigurd Persson, Edna Martin, Engström&Myrstrand, Elias Svedberg, Lena Larsson, Ulla Molin och medverkade även i utställningen H55.

Ulf Berhard Bengtsson.
Han fortsatte sin utbildning vid Slöjdföreningens Skola i Göteborg för utbildning till möbel- och inredningsarkitekt.

Tillbaka i Stockholm fortsatte han hos Sven Kai-Larsen, AOS och Lennart Jansson. Han startade också eget arkitektkontor med kollegan Tommy Sundberg.

Därefter lämnar han möbel- och den offentliga inredningskonsten efter att han bland annat fått pris i PRO-BOK´s möbeltävling. Dessutom hade han gjort en del arbeten vid Umeå universitets hörsal och samhällvetenskapliga institution, Stockholm Sheraton, Trade Center i Warsawa, Gränges Nyby, Stockholms universitet Frescati, Sturups flygledarskola samt Landvetter flygplats.

Därefter flyttar han till Ven och får i uppgift att utveckla belysningsarmatur för Gösta Carlsson Järnkonst. Möter och odlar åter det litterära och konstnärliga i familjerna Johansson-Thor och Rudberg. Men han flyttar tillbaka till Stockholm där han fortsätter jobba med belysningsarmaturer. Dessutom blir han mentor för unga arkitekter och fortsätter samtidigt med gatu- och parkbelysningsprojekt, liksom konstnärlig upprustning av Valhallavägen i Stockholm i samarbete med Gatu- och Stadsbyggnadskontoret.

Hans närmaste är Helen, dottern Jenny, sonsonen Kevin samt systrarna Birgitta och Lena.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen