Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Böcker

Pappersväggar

John Ajvide Lindqvists debutbok "Låt den rätte komma in" var en fantastisk läsupplevelse. Jag har aldrig varit särskilt intresserad av skräckgenren, trodde inte att jag nånsin på ett djupare plan skulle bry mig om vampyrers liv, men John Ajvide Lindqvist ändrade på den saken. Han är en lysande berättare – tycks omhulda och verkligen älska sina karaktärer, och sånt smittar ju av sig. "Låt den rätte komma in" förenar på ett smart sätt mina (oinitierade) förväntningar på skräckgenren (blod, mystik, våld, spänning) med den mer traditionella samhällskildrande romanens huvudingredienser. Så blir vi påminda om ett åttiotal där kapitalet höjde hyrorna och vindpinade existenser i samhällets utkanter drack sig fulla på pizzerior, folkhemmet i upplösning och solidariteten på väg bort – oavsett om du är vampyr eller vanlig a-lagare. Så vackert! Och manegen krattad och jag vågar ta ytterligare ett steg in i skräckens värld.

Ajvide Lindqvists andra roman, "Hanteringen av odöda", handlade om zombies och jag älskade den. Döda som återuppstår en het sommar i Stockholm city, det är ju självklart! Åtminstone när man får en stor dos samhällskritik, underbara karaktärer och en otrolig känsla för samtidens strömningar på köpet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen