Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bertil Thapper fyller 70 år den 4 juli

I snart nio år har Bertil Thapper och hans hustru Gull-Britt bott i gården som gränsar till den frodiga betåkern. Här, i utkanten av Ekeby, har de hittat sin oas i livet.

— Gull-Britt har alltid velat komma ut på landet och när barnen hade flyttat ut ville vi inte bo kvar i huset som hade åtta rum. Här har vi höns, katter och en kanin. Och trevliga grannar som hjälps åt. Det är mysigt, säger Bertil Thapper och kisar mot den starka förmiddagssolen.

Lurviga skogskatten Mao smyger fram från ingenstans och husse är snabbt nere med handen och stryker honom mjukt på den vita magen. Mjuk är rätta ordet för att beskriva pensionerade musikläraren, musikern, dirigenten och eldsjälen Bertil Thapper. Han säger själv att han under sina drygt 30 år som lärare på musikskolan i Helsingborg aldrig har pekat ut en elev som av någon anledning inte gjort bra ifrån sig. Han har snarare alltid lagt sig vinn om att skapa en trygghet och en arbetsglädje i gruppen.

— Att ha med ungdomar att göra har varit det roligaste. De är så väldigt formbara och när jag ser att mitt jobb ger resultat så är det en väldig tillfredsställelse.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen