Annons

Annons

Iris Andersson slipper hyreschock

Landskrona

I måndags skrev vi om Iris Andersson som på grund av ett felaktigt besked från kommunen skulle tvingas betala dubbel hyra i två månader. Nu har äldre- och omsorgsnämnden ändrat beslutet.

Det har varit flera turer för pensionären Iris Andersson de senaste veckorna. Innan hon skrev på hyreskontraktet på servicehuset vid Västra Fäladen fick hon beskedet av enhetschefen att kommunen skulle stå för hyran de första två månaderna. Beskedet var felaktigt. Kommunen står aldrig för hyran i servicehusen eftersom de ägs av Landskronahem. Men rättelsen kom för sent eftersom kontraktet redan var påskrivet. Hastigt och mindre lustigt skulle Iris Andersson betala dubbla hyror i två månader på grund av ett felaktigt besked. Alla hennes besparingar riskerade att gå åt. — Hade jag fått rätt information från början hade jag inte tagit lägenheten, säger Iris Andersson. Därför gjorde hon en skriftlig överklagan till äldre- och omsorgsnämndens ordförande Eva Örtegren. Och nu har hennes beslut offentliggjorts. Kommunen kommer att stå för Iris Anderssons hyra i två månader. Varför har du ändrat dig i ärendet? —Jag får inte kommentera enskilda ärenden med hänvisning till sekretesslagen. Allt jag kan säga är att vi alltid tittar på personliga och individuella skäl vid en en prövning. Så även här, säger Eva Örtegren. En möjlighet är att hon agerat efter skadeståndslagen. Den säger bland annat att en kommun skall ersätta en förmögenhetsskada vållad av en myndighet som lämnat felaktiga upplysningar om särskilda skäl föreligger. I handboken för förvaltningsmyndigheter ska en myndighetsperson tänka på följande vid en upplysning. "Om vi är osäkra när vi skall svara på en fråga skall vi be att få återkomma senare när vi tagit reda på ett korrekt svar". Något som aldrig gjordes i Iris Anderssons fall. — Föreståndaren på servicehuset var här och meddelade beskedet för några dagar sedan. Det känns naturligtvis jättebra. Det hade ju blivit otroligt mycket pengar för mig annars, säger Iris Andersson. Nu återstår bara inflyttning.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy