Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Hajpad och hemlig veteran

Adam den lille. Adam Baptiste. Kär hiphop-veteran har många namn. Till helgen kommer malmösonen som i musiksammanhang ofta kallas doldis till Helsingborg.

— Om jag ska beskriva mig själv som artist så kan jag säga att jag lever för att vara en entertainer i den genre jag håller på med. Och det är hiphop. Sen är det vissa saker i branschen som jag kanske inte hunnit med, som promotion och hemsidor.

Kanske är det därför många kallar mig doldis. Men det gör inget. För mig är det musiken som är viktig, säger Adam Baptiste aka ADL.
För ett år sedan återvände han till Malmö, staden han en gång växte upp i och platsen där han började när han var 14. I dag är han 33 och har hunnit med en del. 1995 släpptes det hittills enda soloalbumet "Paranoia in Stocktown" under namnet Absent Minded. En skiva som uppnått nästan mytisk status i rap-Sverige. Andra milstolpar under karriären, enligt honom själv, är samarbetet med Stonefunkers i början av 90-talet.

— Det var där jag lärde mig grunderna, att stå på scenen. Men de flesta grejerna jag gjort är milstolpar för mig. Som när jag jobbade och jobbar med Blacknuss, säger Adam

Baptiste och bekräftar att han också agerat förband till Fugees på en turné i mitten av 90-talet, när de var som störst.
Nyligen har han gått in i studion igen, i Malmö. Förhoppningen är att det ska bli ett andra soloalbum.

— Det har alltid funnits en massa förväntningar på att jag ska släppa en till skiva. Det är sån himla fokus på plattor jämt. Kanske är det också en anledning till att jag kallas doldis, att jag bara släppt en. Men samtidigt har jag jobbat och turnérat hela tiden och det är så jag håller karriären vid liv.
VAD: ADL live på klubben Dunka Dunka. DJs: Devastate & Connect, More-10 & DJ Whopper

VAR: Dunker bar & matsalar

NÄR: Lördag 15 juli, 22-02, 20 år, 50 kr
Gå till toppen