Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Dödsfall Clarence Jonsson

Clarence Jonsson, Falun, jägarofficer och överste av första graden, har avlidit i en ålder av 84 år.

Han var född i Umeå. 1963 avslutade han sina studier vid Militärhögskolan och blev då generalstabsaspirant och två år senare kapten i generalstabskåren för att 1966 återvända till Arméns jägarskola, då som chef.

1973 utnämndes han till överste och befälhavare för Kiruna försvarsområde och Arméns jägarskola för att 1979 bli chef för Dalregementet och Kopparbergs försvarsområde i Falun. Han avgick med ålderspension 1982 men fortsatte på deltid som chef för fredsutbildningen av förbandschefer i försvarsmakten. Han var även ordförande i sabotageutredningen 1985.

Inom det idrottsliga området var han under perioden 1968-1979 ordförande i organisationskommittén för Kirunaspelen.. Efter förflyttningen till Dalregementet tog han på sig samma uppgift för Svenska Skidspelen i Falun, och den uppgiften kom han att ha till 1993. Han var också ordförande i arbetsutskottet för VM på skidor 1988-1991 och vice ordförande i styrelsen för VM på skidor 1993.

Hans närmaste är hustrun Ulla och barnen Svante, Kajsa och Magnus.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen