Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Ambitiösa Agnes

När den sista silverkonfettin singlat ner på TV4:s studiogolv och Agnes Carlssons första 15 minuter av fame var över, hade hon exakt två veckor på sig att färdigställa debutalbumet. Och med en arbetstakt som hade kunnat knäcka vilken garvad artist som helst, var det förstås inte helt givet hur det skulle gå när tv-kamerorna slocknat.
Nu nästan ett år senare med uppföljaren nypressad i mikrofonhanden kan Agnes lugnt konstatera att det förmodligen är som högtaxerande komvuxelev hon så småningom får ta tag i pluggandet igen.

Arbetet med "Stronger" har i Idolsammanhang fått ta eoner av tid. Och det hörs.
Ambitionen är precis så hög som man kan önska sig ett par månader innan en ny Idolvinnare ska utses. Teamet runt Ghost Records med låtskrivarna J.Elofsson/A.Birgisson i spetsen låter Agnes komma fram med fler nyanser än på förra plattan. Det ger "Stronger" ett skönt sound men också en variation som passerar hela skalan från tungt balladgung som på "(What do I do with) all this love" till piggt r&b--tänk på "Kick back Relax" till MTV-flörtarna "My boy" och "Everybody".
Men mest pluspoäng får Agnes för att hon själv tagit ett stadigt grepp om produktionen. Tre av låtarna har hon dessutom själv varit med om att skriva. Det kompenserar ganska bra bristen på temperament och egna uttryck som hänger ihop med att hon i grunden verkar vara en ganska okomplicerad 18-åring.
Samtidigt i Idolfabriken går allt som vanligt på högvarv. Någon vinner och de flesta försvinner. Och när en ny Idol väl får sina dyrbara minuter i strålkastarljuset återstår det att se om Agnes ens kommer ha tid att titta.

Agnes: Stronger, betyg: 3

Pop

(Sony music)
Gå till toppen